Acasă Social UPDATE// Un nou deces în Republica Moldova din cauza COVID-19

UPDATE// Un nou deces în Republica Moldova din cauza COVID-19

0

UPDATE (17:33) Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu susține că bărbatul a intrat în contact cu un număr mare de alte persoane. În același timp, Dumbrăveanu a spus de ce bărbatul a rămas la Edințe și nu a fost adus la Chișinău.

„Atunci când ajuns la spitalul de Edineț, persoana și-a pierdut cunoștința. Medicii de acolo au decis că nu poate fi transportat în Capitală pentru că stare de sănătate era precară. Între timp s-au prelevat probe pentru analiza la Covid-19, însă răspuns am avut abia după decesul persoanei”, a declarat Dumbrăveanu.

Știrea inițială!

Încă o persoană a decedat în Republica Moldova din cauza coronavirusului. Este vorba de un bărbat din satul Colicăuți, raionul Briceni.

Conform deputatului Dinu Plîngău, bărbatul a fost testat pozitiv la spitalul din Briceni și urma să fie adus la Chișinău pentru tratament, însă a fost plasat la spitalul din Edineț, unde a și decedat.

„Motivele de ce nu a fost adus la Chișinău le voi afla curând, însă știu că medicii din Edineț au făcut tot ce au putut, pentru ce le și mulțumesc”, spune deputatul.

 Corneliu Cosovan, șeful IP Edineț, care este și membru al Comisiei Situații Excepționale din Edineț a declarat că:

„Persoana a decedat azi dimineață în jurul orei 05.00. Autoritățile întreprind toate măsurile pentru a identifica persoanele care au fost în contact cu persoana care a fost infectată”, a adăugat Cosovan.

Un medic și câteva asistente medicale care au interacționat cu pacientul vor fi plasați în carantină.

În Republica Moldova au fost confirmate, până la moment, 298 de infectări și 2 decese. Din numărul total de bolnavi, 18 au fost tratați și externați din spitale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.