Acasă Politic ULTIMA ORĂ // Un concurent electoral NU recunoaște alegerile din circumscripția nr....

ULTIMA ORĂ // Un concurent electoral NU recunoaște alegerile din circumscripția nr. 38: „Desfasurarea acestor alegeri la Hincești, în condiții de epidemie de CORONAVIRUS, de care se MOARE, este ca și cum URSS ar fi organizat alegeri la Cernobil”

0

Mișcarea Politică „UNIREA” (MPU), în frunte cu Dorin Chirtoacă, susține că nu recunoaște valabilitatea alegerilor parlamentare noi din circumspriptia nr. 38, Hâncești, desfășurate astăzi.

„Pe lângă faptul că aceste alegeri nu au fost libere și democratice, având în vedere abuzurile regimului Dodon și atitutinea selectivă și partinitoare a CEC-ului, prin scoaterea din cursă doar a unor concurenți electorali care au încalcat legea, aceste alegeri s-au dovedit a fi un experiment cinic și un act de genocid asupra propriului popor”, se arată în declarația MPU, care l-a sptijinit pe Dorin Chirtoacă în aceste alegeri.

Potrivit MPU, desfașurarea alegerilor în condiții de Cod Rosu de epidemie, cu cazuri de coronavirus confrmate nemijlocit în localitațile din raionul Hâncesti (ex: s. Balceană) „denotă ambiția bolnavă a lui Dodon și a regimului sau de a obține o „victorie” pentru o funcție de deputat în Parlament, cu prețul expunerii la pericol de contaminare, pericol pentru sănătatea și viața alegătorilor

„Aceste alegeri sunt o cacealma de prost gust, care arată fața adevarată a unor tradători de neam și țarp, fără scrupule. Desfășurarea acestor alegeri la Hincești, în condiții de epidemie de coronavirus, de care se moare, este ca și cum URSS ar fi organizat alegeri la Cernobîl, după accidentul nuclear din anul 1986, în timpul lichidarii concecintelor exploziei reactorulii nuclear. MPU condamnă atitudinea criminală a regimului Dodon față de propiii cetățeni”, se mai arată în declarație.

Conform datelor afișate pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale, la alegerile de duminică din circumscripția nr. 38 s-au prezentat la urne 14401 alegători sau 23.33% din numărul alegătorilor așteptați la vot. La scrutinul din 24 februarie 2019 în aceeași circumscripție au participat la votare 26167 de persoane cu drept de vot sau 41,09% dintre alegători.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.