Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ // Ucigașul din Elizaveta revine în pușcărie, la doar 18...

ULTIMA ORĂ // Ucigașul din Elizaveta revine în pușcărie, la doar 18 ore de la eliberare

0
Carabinierul care l-a împușcat mortal pe Simion Botnari din satul Elizaveta, municipiul Bălți, revine în închisoare la doar 18 ore după ce a fost trimis în arest la domiciliu. Judecătorii i-au dat cinci luni de închisoare pentru „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”. Acesta a fost escortat la penitenciar, direct din sala de judecată, transmite SafeNews.md cu referire la nordnews.md.
Amintim că ieri noaptea, la ora 23.55, acesta a fost scos cu un microbus din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți. Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție pentru a asigura securitatea lui Tataru.

Chiar dacă la finele anului trecut, inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta a fost eliberat ieri, din custodia instituțiilor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare arest preventiv. Dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat.

Între timp, pe numele lui Tataru a apărut un nou dosar „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”, care a readus carabinierul după gratii.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane.

Știrea se actualizează.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.