Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Trafic de influență la Glodeni. Un ex-angajat al Agenției Servicii...

ULTIMA ORĂ! Trafic de influență la Glodeni. Un ex-angajat al Agenției Servicii Publice riscă până la 6 ani de închisoare

159
0
ads

Centrul Național Anticorupție informează că un fost angajat al Agenției Servicii Publice(ASP) din Glodeni a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, în dimineața zilei de 25 noiembrie curent, fiind bănuit de trafic de influență.

Potrivit informațiilor, cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA, după ce bărbatul a fost denunțat pentru că ar fi cerut și primit 4000 de lei mită ca să elibereze un plan cadastral ce ar permite legalizarea a două construcții, ridicate fără autorizație în perioada 2017-2020, sub formă de depozite pentru produse agricole.

„În acțiunile sale, bărbatul ar fi susținut că poate influența funcționari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP. Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Bălți”, se arată în nota informativă a CNA.

Totodată, la moment se întreprind acțiuni pentru identificarea funcționarilor publici, dar și a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale.

„Pentru trafic de influență, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă penală de până la 150 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here