Acasă Exclusiv EXCLUSIV// Situația de la Procuratura Anticorupție se AGRAVEAZĂ. Cel puțin 5 persoane...

EXCLUSIV// Situația de la Procuratura Anticorupție se AGRAVEAZĂ. Cel puțin 5 persoane INFECTATE cu COVID-19

1

Numărul de angajați din cadrul Procuraturii Anticorupție, infectați cu Covid-19 crește alarmant. Cel puțin cinci persoane, dintre care doi adjuncți ai procurorului șef, au fost confirmați pozitiv cu temutul virus. Chiar și așa, conducerea instituției nu a instituit regim de carantină, iar angajații continuă să contacteze între ei, fiind la serviciu.

Doi adjuncți ai procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, alți doi procurori și un ofițer de investigații, cu toții au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Situația s-a agravat după ce ieri, 29 mai, unul dintre adjuncții instituției a anunțat conducerea că a fost confirmat cu noul virus, iar un ofițer delegat la PA din cadrul SPIA era în așteptarea rezultatelor testului.

MAI MULTE DETALII: BREAKING NEWS// Adjunctul PA, Vladislav Cojocaru – infectat cu Covid-19. Instituția nu va intra în carantină

Deși era clar că angajații infectați au intrat în contact cu colegii din cadrul procuraturii, conducerea instituției nu a luat măsurile de protecție necesare.
Șeful interimar al PA, Serghei Gavajuc, a declarat ieri pentru SafeNews.md că adjunctul său are o formă ușoară a virusului fiind izolat la domiciliu. Prin urmare Gavajuc a spus că nu vede motiv de panică, iar personalul nu va fi plasat în carantină.

Testul îl fac doar cei fricoși. Noi continuăm să lucrăm în folosul cetățenilor, a declarat Gavajuc pentru SafeNews.md

În urma acestor decizii, angajații au continuat să vină la serviciu, iar astăzi, 30 mai, numărul celor confimați pozitiv s-a ridicat la 5 persoane. Este vorba despre un alt adjunct al procurorului șef, dar și alți doi procurori.

Citește mai mult: BREAKING NEWS// Un alt adjunct al PA, testat pozitiv cu Covid-19

Angajații procuraturii, care au solicitat păstrarea anonimatului, sunt îngrijorați de răspândirea virului. Ei spun că luni vor trebui să meargă din nou la serviciu, așa cum conducerea instituției nu a dispus plasarea acestora în carantină. Cel mai probabil ei vor face testul de sine stătător.

Portalul SafeNews.md a telefonat în repetate rânduri conducerea instituției. Serghei Gavajuc, însă nu a răspuns apelurilor telefonice. Nici purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.