Acasă Extern ULTIMA ORĂ! Secretarul general al ONU anunță cât va mai dura războiul...

ULTIMA ORĂ! Secretarul general al ONU anunță cât va mai dura războiul din Ucraina

0

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a făcut o prognoză neliniștitoare în privința războiului din Ucraina, după ce a purtat la Moscova discuții cu președintele Vladimir Putin și cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Joi, 28 aprilie, Guterres se află în Ucraina, pentru dialoguri cu președintele Volodimir Zelenski și ministrul de externe Dmitro Kuleba.

„Războiul nu se va încheia în urma unor întâlniri. Războiul se va încheia atunci când Federația Rusă va decide să-i pună capăt și atunci când va exista – după o încetare a focului – o posibilitate de acord politic serios. Putem să ne întâlnim oricât de mult, dar nu asta va pune capăt războiului”, a estimat el.

Marți, 26 aprilie, Secretarul General al ONU a călătorit la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin „propuneri de asistență umanitară și de evacuare a civililor” din zonele de conflict, mai exact din orașul asediat Mariupol.

Putin a fost de acord „în principiu” să permită ONU și Comitetului Internațional pentru Crucea Roșie să ajute la evacuarea celor baricadați în uzina Azovstal, ultimul bastion al apărării ucrainene din oraș, notează CNN.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.