Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Pretorul sectorului Ciocana scapă de urmărire penală: Procurorii au retras...

ULTIMA ORĂ! Pretorul sectorului Ciocana scapă de urmărire penală: Procurorii au retras învinuirile, însă nu anunță public despre acest fapt

0

Pretorul sectorului Ciocana al capitalei, Sinilga Școlnic scapă de tragerea la răspundere penală. Se întâmplă upă ce dosarul penal pornit de Procuratura Anticorupție, pe numele său a fost clasat, iar învinuirile – retrase. Un anunț în acest sens a fost făcut nu de Procuratură, ci chiar de funcționară care a menționat că salută decizia Procuraturii.

Subsemnata, Sinilga Şcolnic, Pretor al sectorului Ciocana, salut decizia Procuraturii Anticorupție de retragere a învinuirilor aduse mie și altor persoane cu funcții de răspundere în comiterea presupuselor acte de corupție și clasarea cauzei penale în lipsa faptului infracțiunii, prin ordonanţa emisă la 22.09.2021.
Pe parcursul ultimilor luni, fiind supusă unor presiuni fără precedent, am pledat constant nevinovată şi mă bucur că adevărul a triumfat. Acum, când ruşinosul proces de denigrare şi intimidare a mea a luat sfârşit, mă simt în drept să deschid unele paranteze privind cele întâmplate. De fapt, cei ce mi-au instrumentat dosarul, au urmărit două scopuri: de a se răzbuna pe mine pentru că nu am acceptat să fiu parte a anumitor jocuri politice dar și pentru verticalitatea mea de a refuza să fiu un instrument docil în lupta pe care o instituţie de drept anume o are cu un important magistrat din Republica Moldova”, a se arată în declarația pretorului.

Școlnic declară că nu a fost, nu este şi nu va fi implicată în acte de corupţie, iar cei care s-au străduit să-i creeze imaginea de funcţionar corupt ar urma să răspundă pentru „abuzurile la care s-au dedat”.

Transmit şi pe această cale un mesaj celor care şi-ar dori să mă vadă implicată în jocuri politice sau în reglări de conturi: Lăsaţi-vă păgubaşi – nu veţi reuşi! Eu niciodată nu voi accepta să fac alte acţiuni decât cele prevăzute de norma legală şi de atribuţiile mele de serviciu”, a mai menționat ea.

Amintim că pretorul a fost cercetată penal de CNA şi procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie pentru fapte de corupţie, alături de doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana. Este vorba despre şeful-adjunct al IP din acest sector şi un ofiţer superior de investigaţii, ambii fiind bănuiţi atunci de fapte de corupţie.

 Potrivit CNA,  în perioada aprilie 2020 – prezent, pretorul sectorului Ciocana, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici, care își desfășurau activitatea prin organizarea teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al mun. Chișinău și a comerțului ambulant stradal, sume ce variau între 5000 şi 10 000 lei. Din informaţiile colectate de anchetatori şi ofiţerii de investigaţii ai CNA rezultă că banii ar fi fost percepuţi drept taxe de protecţie şi pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenţilor economici.

Bănuiţii au fost documentaţi mai multe luni, timp în care procurorii şi ofiţerii CNA au obţinut înregistrări video şi audio care probează faptele pretins ilegale. Discuţiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înţelege clar că aceştia au organizat o schemă de estorcare de bani de la cei care desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza lor de competenţă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.