Acasă Anticipate 2021 ULTIMA ORĂ! Poliția investighează un caz de vot multiplu la Anenii Noi

ULTIMA ORĂ! Poliția investighează un caz de vot multiplu la Anenii Noi

0

Poliția investighează un caz de vot multiplu, care a fost înregistrat la Anenii Noi, declarația a fost făcută de Marin Maxian, șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unui briefing de presă. De asemenea, poliția examinează și patru cazuri care se referă la nerespectarea măsurilor anti-epidemice la Criuleni, Florești, Dubăsari și Comrat, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

În două cazuri controlul s-a terminat și s-au luat decizii, în alte două cazuri verificările continuă.

Potrivit lui Marin Maxian, de la începutul procesului de vot până la ora 19:00, poliția a fost sesizată în peste 240 de cazuri, dintre care 80 de sesizări au fost din partea concurenților electorali.

În 71 dintre acestea sunt menționate cazurile de transportare a alegătorilor la secțiile de votare, precum și acțiuni de determinare a alegătorilor să voteze pentru un anumit candidat, în nouă cazuri sesizările au vizat agitația electorală în ziua precedentă alegerilor și ziua alegerilor.

Toate cazurile sunt verificate.

Potrivit lui Marin Maxian, o mare parte din conținutul sesizărilor este la indigo, pe alocuri faptele au fost consemnate în prima parte a zilei, iar sesizările parvin abia acum, fapt care îngreunează acțiunile de investigare ale poliției.

Oamenii legii instrumentează și 19 sesizări cu privire la afișajele electorale în: Basarabeasca, Chișinău, Briceni, Călărași, Cimișlia, Comrat, Edineț, Florești, Sângerei.

În patru cazuri poliția a finalizat controlul, altele 15 sunt în examinare.

De asemenea, în vizor sunt 22 de cazuri de agitație electorală în: Anenii Noi, Chișinău, Briceni, Ceadâr-Lunga, Comrat, Dondușeni, Glodeni, Ialoveni, Orhei, Telenești, Soroca și Vulcănești.

În cinci cazuri controlul a fost finalizat, în altele 17 cazuri au loc investigații.

În 14 cazuri au fost sesizări de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor în: Anenii Noi, Bender, Chișinău, Cahul, Căușeni, Drochia, Edineț, Florești, Ialoveni, Strășeni etc.

În două cazuri faptele nu și-au găsit confirmare, altele 12 se instrumentează.

Au fost 21 de cazuri cu incidente legate de buletinele de vot. Într-un caz acesta a fost deteriorat, iar în alt caz nu s-a aplicat ștampila buletinului de vot.

13 cazuri de incidente cu urna mobilă, și anume deteriorarea ștampilelor atunci când au fost utilizate. S-au verificat 20 de cazuri de deconectare a energiei electrice.

Cea mai lungă perioadă fără lumină a fost la Ghiltosu, Cantemir, unde nu a fost lumină timp de 44 de minute, iar cea mai scurtă perioadă – la una dintre secțiile din Călărași, unde nu a fost lumină patru minute.

Din momentul închiderii secțiilor de votare, poliția va însoți, cu asigurarea măsurilor de precauție, membrii birourilor electorale către circumscripțiile electorale pentru transmiterea buletinelor de vot.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.