Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Magistrații Judecătoriei Chișinău examinează demersul privind arestarea procurorului general suspendat,...

ULTIMA ORĂ! Magistrații Judecătoriei Chișinău examinează demersul privind arestarea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Se cere arest pentru 30 zile

0

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana examinează astăzi, 8 octombrie, demersul înaintat de către procurorii anticorupție în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care a fost reținut marți seară, 5 octombrie, pentru 72 de ore.

Ședința a fost programată pentru vineri, 8 octombrie, cu începere de la ora 9:30.

Amintim că, în ședința de marți, 5 octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, sesizarea deputatului PAS prin care s-a decis pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale.

CSP l-a desemnat pe procurorul Victor Furtună în calitate de procuror de caz, iar ultimul a dispus pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Imediat după ce a fost dispusă și suspendarea sa, Alexandr Stoianoglo a anunțat un briefing de presă la Procuratura Generală. Acesta însă nu a mai avut loc, iar în sediul instituției au venit mai mulți ofițeri SIS însoțiți de procurorul anticorupție Victor Furtună, delegat să conducă urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo.

Ulterior, procurorul general suspendat a ieșit, escortat de mai mulți ofițeri SIS, din sediul Procuraturii Generale, în urma unor percheziții efectuate în biroul acestuia de către procurorul de caz, Victor Furtună, și ofițerii SIS.

Tot în seara zilei de 5 octombrie, Furtună a anunțat că Stoianoglo este reținut pentru 72 de ore, într-un dosar penal în care acesta este bănuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața organelor competente.

Miercuri, 6 octombrie, CSP l-a desemnat pe Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, iar la câteva ore președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a acestuia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.