Acasă Extern ULTIMA ORĂ! Insula Șerpilor a căzut în mâinile Rusiei. Zelenski: toți polițiștii...

ULTIMA ORĂ! Insula Șerpilor a căzut în mâinile Rusiei. Zelenski: toți polițiștii de frontieră de pe insulă au fost uciși

0

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, a declarat Poliția de Frontieră a Ucrainei, potrivit CNN.

ACTUALIZARE  01.48. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că toți polițiștii de frontieră aflați pe insulă au fost uciși în atacul rușilor.


Infrastructura de pe insulă a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Insula Șerpilor, este unul dintre cele mai sudice puncte ale țării. Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

Populația insulei este formată în mare parte din polițiști de frontieră.

Serviciul de grăniceri a declarat într-un comunicat că insula a fost „capturată de inamic”, pe baza ultimelor informații primite, și că forțele ruse au cerut celor care apără insula să se predea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.