Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Înainte de protest, APP se adresează politicienilor: ”Nu ne implicați...

ULTIMA ORĂ! Înainte de protest, APP se adresează politicienilor: ”Nu ne implicați în activități electorale”

0

Agenția Proprietății Publice (APP) a venit cu o reacție în urma zvonurilor ce țin de gestionarea Portului Giurgiulești și a venit cu un mesaj către politicieni. Într-un comunicat de presă APP a îndemnat politicienii să nu mai implice instituția în activități electorale și că acuzațiile privind gestionarea portului sunt niște insinuări.

”Potrivit actelor normative în vigoare, Agenția Proprietății Publice este autoritatea administrativă centrală din subordinea Guvernului care implementează politica statului în domeniile de activitate ce îi sunt încredinţate.
Astfel, conform Hotărârii Guvernului Nr. 902/2017 cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Proprietății Publice este stabilit clar că APP exercită funcţiile de fondator al întreprinderilor de stat şi de deţinător de acţiuni (părţi sociale) în societăţile comerciale cu cota statului în capital social, în modul stabilit şi în limitele competenţelor atribuite de cadrul normativ, prevăzute în anexele 4 și 41 ale hotărârii.
Respectiv, Portul Internațional Liber Giurgiulești nu se regăsește printre entitățile expres indicate și nu se află în administrarea Agenției Proprietății Publice.
În această ordine de idei, APP reiterează că nu este în drept și nu are atribuții de a interveni în cazul disputelor reliefate în cazul Portului. Or, Agenția Proprietății Publice nu are careva tangențe cu disputele respective.
Regretăm insinuările făcute de către unii actori politici în adresa Agenției Proprietății Publice și solicităm să nu implice APP în activitățile sale politice și electorale”, se arată în comunicat.

Precizăm că Platforma DA a anunțat proteste în fața Guvernului pe subiectul privind privatizarea Portului Internațional Liber Giurgiulești.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.