Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Furnizarea gazelor: Suplimentele aprobate de Moldovagaz și Gazprom

ULTIMA ORĂ! Furnizarea gazelor: Suplimentele aprobate de Moldovagaz și Gazprom

0

Astăzi a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SA „Moldovagaz” la care s-au discutat condițiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova pentru anii 2007-2021. Mai exact a fost abordată principala problemă privind confirmarea tranzacțiilor cu conflict de interese și anume a două suplimente la contractul dintre SA „Moldovagaz” și SAP „Gazprom”.

”Primul supliment prevede clarificarea formulei de calcul a prețului de achiziție a gazelor naturale în trimestrele II și III a anului 2021, și anume excluderea calculării duble a puterii calorifice efective a gazului. 
Cel de al doilea supliment prevede ajustarea volumelor contractuale de furnizare a gazelor naturale până în luna septembrie a anului 2021 prin majorarea acestora. 
Acest fapt a fost determinat de depășirea volumelor contractate de furnizare în lunile februarie-aprilie a acestui an pe fundalul vremii reci, stabilite în perioada menționată, precum și insuficienței resurselor de gaze naturale pentru luna septembrie”, se arată într-un comunicat.

Ca urmare, în cadrul adunării generale a fost luată decizia de aprobare a tranzacțiilor menționate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.