Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Dosarul Direcției 5 // SIS a stabilit implicarea unor ex-angajați...

ULTIMA ORĂ! Dosarul Direcției 5 // SIS a stabilit implicarea unor ex-angajați MAI în fabricarea unui dosar pe numele unui activist al Platformei DA

0

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat un nou episod în cadrul dosarului intentat împotriva unor foști angajați din cadrul Direcției 5 a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne.

În fapt, a fost stabilită implicarea unor foști angajați MAI în fabricarea unui alt dosar penal fictiv pe numele unui activist politic prin realizarea în vara anului 2018 a unei operațiuni complexe legate de filarea victimei și înscenarea transportării ilegale în Ucraina a 60 de cartușe pentru pistolul-mitralieră de marca „Kalașnicov” cu automobilul personal al acestuia.

Ca urmare a acestor acțiuni, victimei i s-au cauzat daune în proporții considerabile, manifestate prin încălcarea gravă a drepturilor acestuia – dreptul la proprietate privată, accesul la justiție și dreptul la un proces echitabil, dar și la respectarea vieții private și de familie.

Instituțiile implicate au fost realizate un șir de percheziții și a fost audiat un nou figurant pe dosar, care și-a recunoscut implicarea în activitatea ilicită. În legătură cu căința sinceră și activă a acestuia, bănuitului nu i s-au aplicat măsuri de constrângere privative de libertate.

În cazul în care vinovăția persoanelor implicate va fi dovedită, acestea riscă închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

SIS îndeamnă persoanele care pot oferi informații să se adreseze Serviciului de Informații și Securitate sau PCCOCS, pentru a contribui la avansarea investigațiilor acestui caz de rezonanță.

Menționăm că, episodul prezentat de SIS vizează cazul lui Ruslan Verbițchi, atunci activist civic și membru al Platformei DA, care în 2018 a fost oprit la punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoie după ce sub caroseria automobilului pe care îl conducea au fost găsite 60 de cartușe destinate pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Verbițchi spunea atunci că că este vorba de o înscenare și o provocare și că nu știe nimic despre cele 60 de cartușe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.