Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! DOC // Victor Captari – revocat din funcția de membru...

ULTIMA ORĂ! DOC // Victor Captari – revocat din funcția de membru al CNPF

0

Membrul Consiliului de Administrare al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Victor Captari a fost revocat din funcție. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înaintată de către Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Zinaidei Greceanîi. Actele ce confirmă acest fapt au intrat în posesia redacției SafeNews.md.

Hotărarea a fost adoptată la 30 aprilie curent și a intrat în vigoare din ziua adoptării.

Potrivit informațiil, cu un demers către Parlament, cu privire la revocarea lui Victor Captari din funcția de membru al Consiliului de Administrare al CNPF, a venit președintele CNPF, Valeriu Chițan. Motivul ar fi că lui Captari i s-ar fi restricționat dreptul la secretul de stat, prin notificarea parvenită din parte SIS.

Victor Captari activează la CNPF din anul 2011 și a deținut funcțiile de vicepreședinte și membru al Consiliului,

Potrivit legii, CNPF este condusă de Consiliul de administraţie – un organ colegial compus din 5 membri, inclusiv preşedintele şi doi vicepreşedinţi, care sunt, respectiv, preşedinte şi vicepreşedinţi ai CNPF. Membrii Consiliului de administraţie sunt desemnaţi de Parlament pentru un mandat de 5 ani, la propunerea Preşedintelui Parlamentului, cu avizul prealabil pozitiv al comisiei parlamentare de profil.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.