Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! DOC // Un candidat PSRM a ascuns în declarația de...

ULTIMA ORĂ! DOC // Un candidat PSRM a ascuns în declarația de avere firmele soțului care ar fi avut conexiuni cu Platon

0

Candidatul cu numărul 28 de pe lista BeCS, bloc electoral format din PSRM și PCRM încearcă din răsputeri să-și ascundă averile. Acest lucru reiese din simpla analiză a două declarații de avere de puse de Elena Beleacova. Mai grav este că candidatul numărul 28 încearcă să-și ascundă și trecutul presărat cu off-shoruri și atacuri raider comise de soțul său.

Elena Beleacov s-a conformat legislației și a depus la Comisia Electorală Centrală declarația de avere. Straniu este că în document este declarat doar salariul și un automobil procurat în 2019 cu 24 700 de euro.

Declarația Elena Beleacov CEC by Pavel Maftei

Acest lucru ne-a trezit curiozitatea pentru că numele Elenei Beleacov a apărut anterior în presă în contextul unor atacuri raider cu companii off-shore, așa că am căutat declarația de avere depusă de candidatul cu numărul 28 pe site-ul Autorității Naționale de Integritate.

Mare ne-a fost surpriza când am văzut că declarația de pe site-ul ANI este total diferită de cea depusă la CEC. Aici apar încă două pensii de la CNAS dar și acțiuni la două companii și anume SRL Maorix Com unde administrator este Belitcenco Anatolie iar fondatori sunt compania fiduciară „Nota Group Trust Reg” care ar fi înregistrată în Liechtenstein – 99,97% și Beleacova Elena cu 0,02%.

O altă companie care apare în declarația de avere este Liga – 2 unde administrator nu este nimeni altul decât Serghei Beleacov – soțul Elenei Beleacov.

Declarație de avere Elena B… by Pavel Maftei

Mold-street.com a scris în aprilie 2016 că acționari majoritari sunt același Belitcenco Anatolie și Serghei Beleacov dar și că cei doi ar fi lăsat o uzină de grinzi ondulate din Chișinău fără 4,3 milioane de dolari. Un alt detaliu interesant, depistat atunci de Moldstreet, este că majoritatea firmelor implicate în această operațiune figurau și în Laundromatul rusesc prin care controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a spălat peste 20 de miliarde de dolari SUA prin sistemul bancar din R. Moldova. 

Tot atunci, presa scria că un litigiu între doi oameni de afaceri a scos la iveală că Elena Beleacova nu şi-ar fi declarat conturile de milioane ale unui offshore. În declaraţiile de avere, Elena Beleacova nu menţionează nicăieri că ar fi beneficiar al firmei offshore „Mitta Group”, înregistrată pe Insulele Virgine Britanice. 

Despre Liga – 2 care acum se află în insolvabilitate a scris și Deschide.MD. Era vorba despre un episod prin care compania Liga – 2 împreună cu alte companii conectate la același Veaceslav Platon au încercat să lase un investitor străin fără un imobil din centrul Capitalei. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.