Acasă Anticipate 2021 ULTIMA ORĂ! CEC a decis: 150 de secții de vot urmează să...

ULTIMA ORĂ! CEC a decis: 150 de secții de vot urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

0

Comisia Electorală Centrală a votat astăzi pentru constituirea numărului secțiilor de votare în străinătate. Astfel, CEC a mărit cu patru numărul de secții de vot care urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Mai exact, CEC a emis o hotărâre prin care anunță că peste hotarele țării vor fi amenajate 150 de secții și nu 190, cum se cerea anterior. Decizia Comisiei vine ca urmare a hotărârii CSJ din 22 iunie care a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău privind ilegalitatea constituirii secțiilor de votare în străinătate.

„Având la bază devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 întocmit în baza evaluării necesităților pentru 150 secții de votare, CEC a transmis spre avizare finală MAEIE o listă, la fel, cu 150 secții de votare.
În context, MAEIE a comunicat despre îndeplinirea condiției ce vizează obținerea acordului autorităților competente ale statelor străine, precum și a confirmat posibilitatea asigurării din punct de vedere logistic a procesului de votare, inclusiv identificarea președinților birourilor electorale ale secțiile de votare și sediilor acestora.
În rezultat, a fost aprobată, cu votul unanim al membrilor Comisiei, lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru secțiile de votare constituite în străinătate nr. 38 va ajusta hotărârea privind constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare în străinătate în corespundere cu hotărârea CEC”, se menționează în comunicatul emis de CEC.

Magistrații de la CSJ au respins marți, 22 iunie, recursul CEC împotriva deciziei CA prin care au fost anulate anexele privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în străinătate, a fost obligat CEC să-și revizuiască deciziile și să aprobe altă hotărâre, ținând cont de avizul Ministerului de externe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.