Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! AȘTEPTĂRILE LUI PLATON! Dosarul „Casa Modei” a ajuns din nou...

ULTIMA ORĂ! AȘTEPTĂRILE LUI PLATON! Dosarul „Casa Modei” a ajuns din nou la Curtea de Apel: Magistrații ar putea pronunța astăzi verdictul

0

Dosarul celor două imobile (Casa Modei și fostul sediu ASITO) la care pretinde fugarul Veaceslav Platon a reajuns la Curtea de Apel, iar astăzi are loc o nouă ședință de judecată. Cauza penală a reintrat pe rol, după ce instanța de fond a dat – pentru a doua oară consecutiv – câștig de cauză companiei Continental Business Invest SRL, actuala proprietară a clădirilor.

Cu toate acestea, Platon pare să nu cedeze. Avocații săi au contestat decizia la Apel, iar asta înseamnă că instanța va examina pentru a doua oară fondul acestui litigiu. 

Avocatul Sergiu Istrati, cel care reprezintă compania Continental Business Invest SRL, a declarat pentru Deschide.MD că „litigiul a apărut printr-o încălcare flagrantă a legii, iar de un an de zile face navete între instanțele de judecată din cauza că avocații lui Platon tergiversează procesul prin cele mai ridicole metode”. 

„S-a ajuns și la teste false de Covid și la alte motive, la fel de ridicole. Partea cea mai tristă e că această tergiversare înseamnă o irosire de bani publici: ședințe, proceduri, magistrați blocați, săli de ședințe, etc”, afirmă Istrati.

Ședința va începe la ora 11.00.

Reamintim că, între timp, PCCOCS a dispus începerea urmării penale pe felul în care compania „Inter Prim Colect” care aparține lui Veaceslav Platon a intrat în posesia clădirii „Casa Modei”, acum 7 ani de zile (2014). Infracțiunea pe care o investighează oamenii legii presupune – în speță – că banii ar fi făcut ocolul prin câteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon.

În 2017, Casa Modei și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.