Acasă Extern ULTIMA ORĂ! A şasea zi de război în Ucraina. O coloană uriaşă...

ULTIMA ORĂ! A şasea zi de război în Ucraina. O coloană uriaşă de vehicule militare ruseşti, în lungime de 27 de kilometri, se îndreaptă spre Kiev

0

Imagini suprinse de satelit arată o coloană formată din câteva sute de vehicule militare ruseşti care se întinde pe o lungime de 27 de kilometri şi care avansează în direcţia Kiev. La cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, luni dimineaţă, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Bombardamentele rușilor au continuat și în timpul discuțiilor de pace, care au avut loc între o delegație rusă și una ucraineană, din care a făcut parte și ministrul Apărării din Ucraina, în Belarus.

Principalele informații ale zilei:

  • Imagini din satelit arată o coloană de vehicule militare ruseşti, în lungime de 27 de kilometri, în drum spre Kiev
  • Explozii puternice lângă Kiev. Rușii ar fi lovit cu rachete o bază militară. Alte rachete au lovit luni seara orașele Vasilkiv, Bila Tserkva și Kalinovka din regiunea Kiev. Au distrus un cămin două clădiri rezidențiale.
  • Prima rundă de negocieri între Ucraina și Rusia s-a încheiat fără rezultate concrete.
  • Volodimir Zelenski cere UE să primească Ucraina în procedură de urgență.
  • Explozii puternice au avut loc în Harkov, după un atac cu rachete într-o zonă rezidențială. Mai mulți morți și răniți. O rachetă rusă a lovit un bloc din Cernihiv.
  • Joe Biden va avea luni o conferință telefonică cu aliații și partenerii NATO despre conflictul din Ucraina.
  • Rubla rusească se prăbușește. A scăzut cu 30% după ce Occidentul a anunțat noile sancțiuni.
  • Bilanțul pierderilor suferite de armata rusă depășește 5.000 de morți, potrivit forțelor ucrainene.
ucraina rusia
Sursa: Institute for The Study of War/ Mason Clark, George Barros, and Kateryna Stepanenko 

1 MARTIE, ORA 01:00 Imagini surprinse din satelit arată un convoi uriaş de vehicule militare ruseşti, cu o lungime totală estimată la 27 de kilometri, care avansează în direcţia Kievului, informează Reuters.

Imaginile din satelit realizate luni au arătat că forțele terestre ruse continuă să se apropie de capitala Ucrainei. Conform companiei Maxar Technologies convoiul, format la marginea de est a aeroportului Antonov, conținea sute de vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și vehicule de sprijin logistic și se deplasa spre sud, în direcţia Kievului.

convoi rus UA 2 profimedia-0665499556
Forțele terestre ruse au continuat să se apropie de capitala Ucrainei cu un convoi militar care se întindea pe o lungime de 27 de kilometri. Foto: Profimedia 

Concomitent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat într-o declarație făcută luni planurile UE de a furniza arme Ucrainei, adăugând că Rusia va continua să își ducă la îndeplinire interesele sale naționale, în ciuda sancțiunilor internaţionale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.