Acasă Extern UE va oferi 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin ţărilor...

UE va oferi 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin ţărilor sărace

61
0
ads

Uniunea Europeană va oferi 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 ţărilor sărace până la jumătatea anului 2022, pe lângă cele 250 de milioane de doze deja promise, a anunţat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro.

″Aceasta este o investiţie în solidaritate şi este, de asemenea, o investiţie în sănătatea globală”, a declarat von der Leyen în Parlamentul European, la Strasbourg, subliniind că, în timp ce peste 70% dintre adulţii din Uniunea Europeană sunt vaccinaţi, “mai puţin de 1% din dozele de vaccin au fost administrate în ţările sărace”.

Aceste donaţii sunt făcute în principal prin intermediul mecanismului internaţional de distribuţie Covax, care ar trebui să permită celor 92 de state şi teritorii defavorizate să primească vaccinuri gratuite finanţate de naţiunile mai prospere. Însă fondatorii acestui mecanism, printre care Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), denunţă cu regularitate inegalitatea flagrantă în ceea ce priveşte accesul la imunizare între persoanele din ţările sărace şi cele din ţările bogate, care încep să administreze a treia doză de rapel. Covax a reuşit până în prezent să distribuie doar 243 de milioane de doze în 139 de ţări sărace, a anunţat pe 8 septembrie Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), aminteşte AFP.

″Amploarea nedreptăţii şi nivelul de urgenţă sunt clare”, a recunoscut şefa executivului UE în discursul său anual privind starea Uniunii.

De asemenea, UE sprijină producţia de vaccinuri în Africa cu un miliard de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here