Acasă Extern UE va impune sancțiuni împotriva Iranului: Sunt vizați producătorii de drone și...

UE va impune sancțiuni împotriva Iranului: Sunt vizați producătorii de drone și rachete

0

Uniunea Europeană a decis miercuri să impună noi sancțiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone și rachete, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite joi AFP.

„Am decis să impunem sancțiuni împotriva Iranului, am vrut să transmitem un mesaj clar după atacul asupra Israelului”, a declarat el după un summit de la Bruxelles care a reunit liderii celor 27 de țări membre.

„Ideea este de a viza companiile care au un rol în producția de drone și rachete”, a adăugat el.

Iranul a lansat drone ș i rachete către teritoriul israelian în noaptea de sâmbătă spre duminică ca răspuns la o lovitură din 1 aprilie asupra anexei consulare a ambasadei Iranului din Damasc, atribuită Israelului. Aproape toate rachetele și dronele au fost distruse înainte de a lovi teritoriul israelian. Acesta a fost primul atac direct al Iranului împotriva Israelului.

În comunicatul adoptat la sfârșitul summit-ului, liderii UE îndeamnă „toate părțile să exercite o reținere maximă și să stea departe de orice acțiune care ar putea crește tensiunile în regiune”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.