Acasă Politic UE pregătește planul de asistență pentru R. Moldova care ar urma să...

UE pregătește planul de asistență pentru R. Moldova care ar urma să fie implementat până în 2027

0

Uniunea Europeană a început să identifice prioritățile de asistență pentru țara noastră pentru următorii șapte ani. În cadrul unei videoconferințe, prim-ministrul interimar, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, a confirmat că următorul plan al UE va trebui să îmbine necesitățile de redresare a economiei și priorități de dezvoltare de lungă durată.

Printre direcțiile importante de implementar se numără statul de drept, reziliența economică, eficiență energetică și securitate, agricultură, educație, sănătatea, gestionarea deșeurilor și alte domenii prioritare.

Pe parcursul acestei săptămâni, vor avea loc consultări cu toate ministerele și alte instituții de stat, precum Curtea de Conturi, Biroul politici pentru reintegrare.

Noul Program Indicativ Multianual este documentul de programare care va reflecta asistența financiară prevăzută pentru R. Moldova și prioritățile sectoriale care vor fi susținute pentru următorii șapte ani din partea UE. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.