Acasă Economic UE oferă granturi de până la 40 mii de euro pentru companiile...

UE oferă granturi de până la 40 mii de euro pentru companiile de pe ambele maluri ale Nistrului

0

Organizații și companii de pe ambele maluri ale Nistrului pot accesa granturi de până la 40 mii de euro oferite de Uniunea Europeană pentru idei inovative de afaceri, comunică MOLDPRES.

Parteneriatele trebuie să fie constituite din cel puțin două instituții, ONG-uri și companii. Proiectele propuse urmează să abordeze cel puțin una dintre provocările accentuate de pandemie, cum ar fi accesul restricționat la materiile prime, rețelele de distribuție subminate, lipsa unei piețe competitive pentru operatorii logistici.

Concursul este deschis ideilor care vor conține soluții pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii prin digitalizarea proceselor lor, dar și a interacțiunii lor cu autoritățile publice locale, cu instituțiile statului și furnizorii.

Toate activitățile prevăzute de proiecte ar trebui să se desfășoare în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021. Termenul limită de depunere a cererilor este 2 octombrie 2020.

Conform unui studiu efectuat de IDIS „Viitorul”, exportul de pe malul stâng al Nistrului și comerțul intern cu malul drept a fost în ianuarie-mai 2020 cu 9% sub nivelul de referință al anului precedent, ca urmare a efectelor pandemiei, inclusiv a măsurilor luate pentru evitarea răspândirii COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.