Acasă Extern Ucraineni rătăciți în munți: Au supraviețuit cu zăpadă și ace de brad

Ucraineni rătăciți în munți: Au supraviețuit cu zăpadă și ace de brad

0

Misiune de salvare în desfăşurare în Munţii Maramureşului. Doi dintre cei patru ucraineni rătăciţi au fost localizaţi de un elicoper, într-o zonă greu accesibilă. Unul dintre bărbaţii care erau blocaţi de sâmbătă, la peste 1.800 de metri altitudine, a fost coborât de echipajele de salvare. Între timp, continuă căutarea altor doi cetăţeni ucraineni, despre soarta cărora nu se ştie deocamdată nimic.

Salvamontiştii aflaţi în ecliopterul Poliţiei de Frontieră au reuşit să-i observe pe doi dintre cei patru ucraineni rătăciţi, transmite SafeNews.md, cu referire la Observatornews.ro.

Echipajul a rămas deasupra lor până când a sosit şi elicopterul SMURD, iar în cele din urmă s-a reuşit recuperarea unuia dintre ei. Bărbatul de 20 de ani a fost dus deja la baza muntelui unde era aşteptat de un echipaj SMURD şi a fost transportat la spital, suferind de hipotermie. Acesta le-a spus medicilor că a reuşit să supravieţuiască timp de 3 zile hrănindu-se cu ace de brad şi crenguţe mai subţiri pe care le-a mestecat cu puţin ketchup pe care îl avea într-o sticluţă din rucsac. 

Cum vremea s-a înrăutăţit, pentru celălalt ucrainean nu mai este posibilă o misiune de salvare aeriană. Alături de bărbat a rămas cu el şi şeful de la Salvamont, care, în orele următoare, va încerca să îl aducă pe cale terestră până la baza muntelui. Este un traseu destul de greu, de aproape 4 ore şi jumătate. 

Cu privire la ceilalţi doi ucraineni nu se ştie nimic. Tot ce se ştie este că sunt răniţi şi că din acest motiv au fost lăsaţi în urmă. Salvamontiştii sunt hotărâţi să nu coboare în această seară de pe munte fără cei doi. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.