Acasă Extern Ucraina: Zeci de închisori găzduiesc prizonieri de război ruşi

Ucraina: Zeci de închisori găzduiesc prizonieri de război ruşi

0

Ministrul ucrainean al justiţiei, Denis Maliuska, le-a prezentat reporterilor o tabără pentru prizonieri de război ruşi, localizată în vestul ţării, a anunţat marţi ministerul său.

‘Deţinuţilor li se oferă condiţii adecvate de trai şi îngrijire medicală. Ei se ocupă cu prelucrarea lemnului şi se fac utili societăţii ucrainene’, a afirmat Maliuska.

În total, în ţară sunt 51 de închisori în care prizonieri de război sunt găzduiţi separat de deţinuţii de drept comun, în conformitate cu standardele internaţionale, a adăugat ministrul ucrainean.

Maliuska nu a oferit nicio informaţie despre numărul total al prizonierilor de război ruşi. Conform unor declaraţii anterioare, erau în jur de 700.

Partea rusă susţine că a capturat de circa zece ori mai mulţi soldaţi ucraineni de la declanşarea invaziei la sfârşitul lui februarie.

Cifrele furnizate de cele două părţi nu pot fi verificate în mod independent

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.