Acasă Social Ucraina va contracara încercările de a destabiliza situația în Moldova

Ucraina va contracara încercările de a destabiliza situația în Moldova

0

Ucraina salută conducerea preşedintelui Maia Sandu şi este gata să contracareze împreună încercările Rusiei de a destabiliza Moldova.

După cum transmite Infotag cu referire la ministerul de externe al Ucrainei, ministrul de externe Dmitri Kuleba a afirmat acest lucru în discursul său din deschiderea conferinţei dedicate securităţii la Marea Neagră de la Bucureşt.

„Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a demonstrat că securitatea regiunii este indivizibilă (depinde de toate statele – „I.”). O ameninţare pentru unul este o ameninţare pentru toţi. Rachetele pe care Rusia le lansează în Ucraina reprezintă o ameninţare pentru vecinii săi – Polonia, România, Moldova. Atacurile ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean i-au lăsat şi pe moldoveni fără electricitate”, a spus Kuleba.

Potrivit acestuia, „astăzi Rusia foloseşte întregul său arsenal hibrid pentru a destabiliza Moldova”.

„Reafirmăm disponibilitatea fermă a Ucrainei de a sprijini Moldova. Împreună vom zădărnici orice plan rău intenţionat al Rusiei, care încearcă să semene haos şi instabilitate în regiunea noastră”, a subliniat Kuleba.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.