Acasă Extern Ucraina spune că va recupera Crimeea prin forță și diplomație

Ucraina spune că va recupera Crimeea prin forță și diplomație

0

Ucraina va elibera peninsula Crimeea ocupată de ruși printr-o combinație de forță militară și diplomație, a declarat Kirilo Budanov, șeful Direcției de Informații a Ucrainei, potrivit de The Kyiv Independent.

„Nimic nu se va întâmpla fără forță. Trupele noastre vor merge acolo cu armele în mână”, a spus Budanov, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

El a adăugat că Ucraina va recupera toate teritoriile ocupate de Rusia. 

„Ucraina este o țară recunoscută la granițele anului 1991 și cine nu este de acord cu acest lucru nu este de acord cu ordinea mondială care există de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și cu principiile ONU”, a declarat șeful spionajului militar ucrainean. 

Budanov a mai spus că nu se așteaptă la o schimbare fundamentală pe frontul ucrainean în timpul iernii, deoarece „Rusia se află în prezent într-o fundătură”.

Trupele ruse nu au un succes deosebit în Bahmut, regiunea Donețk – singura zonă în care Rusia desfășoară în prezent o ofensivă. În ceea ce privește atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, Budanov a remarcat că 

Rusia efectuează astfel de lovituri mai rar decât a făcut-o înainte, din cauza „scăderii rapide” a arsenalului său de rachete. „Industria lor nu este capabilă să acopere cantitatea pe care o consumă. În ciuda tuturor eforturilor lor”, a spus Budanov. 

După declarațiile făcute de șeful spionajului militar ucrainean, rușii au transmis că recuperarea Crimeei de către ucraineni este un scenariu mai puțin realist decât cucerirea Kievului de către ruși.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.