Acasă Extern Ucraina: Moscova anunță că separatiștii proruși au întreprins o ofensivă la Mariupol

Ucraina: Moscova anunță că separatiștii proruși au întreprins o ofensivă la Mariupol

0

Separatiștii proruşi au întreprins duminică o ofensivă în oraşul-port Mariupol din sudul Ucrainei, luptele având loc mai ales în partea vestică a localităţii, a indicat luni Ministerul Apărării de la Moscova, transmite luni Reuters.

Potrivit ministerului, Rusia va opri luni focul pentru a deschide un coridor umanitar de ieşire din oraşul încercuit. Mariupol are o populaţie de 400.000 de locuitori, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării, Igor Konaşenkov, a acuzat forţele ucrainene că au folosit un grup de peste 150 de civili drept scuturi umane pentru a trage împotriva forţelor separatiste.

Konaşenkov a mai spus că, din această cauză, patru civili au fost ucişi şi cinci răniţi, dar forţele „Republicii Populare Doneţk”, parte a estului Ucrainei recunoscută de Moscova ca independentă, au „eliberat” în jur de 150 de civili, ducându-i în teritoriul controlat de ele.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent declaraţiile purtătorului de cuvânt al Moscovei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.