Acasă Extern Ucraina: Jumătate din teritoriul țării este minat. Regiunea Kievului ar putea fi...

Ucraina: Jumătate din teritoriul țării este minat. Regiunea Kievului ar putea fi deminată în mai mulți ani

0

Circa jumătate din teritoriul Ucrainei, ţară cu o suprafaţă de 603.700 de kilometri pătraţi în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, este contaminat în prezent cu mine sau proiectile neexplodate, a anunţat vineri premierul ucrainean Denis Şmigal, relatează agenţia EFE.

„Apare o necesitate enormă de a demina teritoriul. Peste 300.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei sunt contaminaţi cu mine sau proiectile neexplodate”, a menţionat Şmigal pe contul său de Telegram, conform Agerpres.

Pe 23 aprilie, şeful direcţiei umanitare a administraţiei militare regionale a capitalei Kiev, Oleksii Kuleba, a declarat că deminarea numai a acestei regiuni întinse de unde trupele ruse s-au retras la sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie va dura mai mulţi ani.

„A fost stabilit algoritmul de acţiune pentru reconstrucţia regiunii Kiev. Am avut lupte în 35 de comunităţi teritoriale, ori au fost ocupate”, spunea atunci responsabilul citat. Acesta a subliniat că „este vorba despre un teritoriu imens care, în primul rând, trebuie inspectat şi curăţat de mine”, iar „dacă vorbim despre deminarea completă, considerăm că aceasta va dura ani”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.