Acasă Extern Ucraina: Atacuri aeriene ruseşti asupra Kievului şi regiunii Lvov

Ucraina: Atacuri aeriene ruseşti asupra Kievului şi regiunii Lvov

0

Ucraina a fost plasată anterior sub alertă naţională, avertizând că sunt lansate rachete de croazieră din bombardiere strategice ruseşti. Locuitorii din Kiev au fost fotografiaţi adăpostindu-se în staţiile de metrou.

Atacurile vin după ce Rusia a lansat zeci de rachete, vineri, lovind un baraj şi lăsând un milion de ucraineni fără electricitate.

Moscova nu a comentat deocamdată atacurile de duminică.

Guvernatorul instalat de ruşi în portul Sevastopol, în Crimeea anexată, a afirmat că forţele ruse au doborât zece rachete ucrainene deasupra oraşului, sâmbătă seară.

O clădire de birouri şi o conductă de gaze au fost distruse şi o femeie a suferit răni din cauza şrapnelului, a declarat, pe Telegram, Mikhail Razvozhayev.

Polonia afirmă că a activat forţele aeriene pentru a asigura siguranţa spaţiului aerian polonez, după ce atacurile au vizat şi oraşul ucrainean Liov, aflat la graniţă. Atacurile au început în capitală, la ora 05:00.

Armata ucraineană a afirmat că sistemele sale de apărare antiaeriană acţionează pentru a respinge atacul.

Centrul Operaţional de Comandă al Forţelor Armate Poloneze (RSZ) a arătat, într-o declaraţie că aeronavele poloneze şi aliate au fost activate.

„Toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez au fost activate şi RSZ monitorizează continuu situaţia”, a adăugat sursa citată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.