Acasă Economic Ucraina anunță că va împrumuta gaz Moldovei: Gazpromul șantajează

Ucraina anunță că va împrumuta gaz Moldovei: Gazpromul șantajează

0

Ucraina anunță că va acorda asistență Republicii Moldova în aprovizionarea cu gaz. Despre asta a declarat secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) din Ucraina, Alexei Danilov.

„Am decis să încredințăm Cabinetului de Miniștri să ia în considerare această problemă. Înțelegem că putem acorda o astfel de asistență Republicii Moldova în viitorul apropiat”, a spus Danilov într-un briefing, după rezultatele reuniunii CNSD, scrie presa ucraineană.

Potrivit acestuia, prim-ministrul Natalia Gavrilița a făcut o astfel de cerere guvernului ucrainean.

„Prim-ministrul Ucrainei a primit o scrisoare de la omologul său cu o cerere de ajutor la gaz pentru a evita o situație dificilă, care s-a dezvoltat, ținând cont de șantajul pe care Gazprom îl face acolo”, a explicat Danilov.

Totodată, Danilov a precizat că gazul va fi oferit pe credit, iar apoi Republica Moldova va returna resursa furnizată. 

Secretarul a mai menționat că acest trebuie făcut, întrucât Ucraina și Moldova sunt unite și există teritorii în Ucraina care sunt alimentate cu gaze din Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență în contextul crizei gazelor. Decizia a fost aprobată cu majoritatea voturilor la cererea Guvernului Gavrilița.

Potrivit Hotărârii propuse, în perioada stării de urgență, 22 octombrie – 20 noiembrie, Comisia pentru Situații Excepționale implementează mai multe măsuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.