Acasă Extern Trei persoane arestate în Germania, suspecte de spionaj în favoarea Chinei

Trei persoane arestate în Germania, suspecte de spionaj în favoarea Chinei

0

Trei persoane au fost arestate în Germania pentru spionaj în favoarea Chinei. Potrivit parchetului federal, acestea sunt suspectate că ar fi lucrat pentru un serviciu de spionaj chinez, înainte de iunie 2022.

Potrivit informațiilor publicate de AFP, care citează procuratura, una dintre persoane, numită, Thomas R. ar fi lucrat ca agent pentru un membru al Ministerului chinez al Securității Statului, pentru care a colectat informații în Germania despre tehnologii care ar putea fi folosite în scopuri militare.

Datele anchetei mai arată că acest bărbat s-ar fi folosit de un cuplu aflat la conducerea unei companii din Düsseldorf pentru a ajunge la informații și contacte din lumea științifică. Această companie a realizat un studiu pentru un partener chinez cu privire la starea tehnică a pieselor mașinilor care stau la baza funcționării motoarelor puternice de bărci. Aceste ambarcațiuni ar putea fi, de exemplu, navele de luptă.

Partenerul chinez a fost un membru al Ministerului Securității Statului, precizează AFP. În momentul arestării, cei 3 suspecți negociau alte proiecte de cercetare care ar putea fi utile pentru consolidarea capacității de luptă a Chinei, inclusiv în domeniul maritim, potrivit procuraturii din Germania.  

În plus, ei sunt suspectați că au achiziționat echipamente speciale cu laser pentru Ministerul Securității Statului și apoi le-au exportat în China fără autorizație.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.