Acasă Social Trei copii au murit înecaţi într-o lună: Recomandările specialiștilor

Trei copii au murit înecaţi într-o lună: Recomandările specialiștilor

0

Vacanţa de vară este pentru copii, nu pentru părinţi. Din păcate, însă, nu toţi conştientizează acest lucru, iar mulţi micuţi mor sau rămân cu sechele pe viaţă, inclusiv din cauza neglijenţei adulţilor. Potrivit IGSU, cele mai multe tragedii au loc vara, la scăldat. Doar într-o lună, în Moldova, trei copii au murit înecaţi.

„Cele mai importante riscuri care sunt în perioada vacanţei de vară este mersul în grup al copiilor la bazinele acvatice, în locuri neautorizate, unde nu sunt staţii de salvare şi atenţie maximă, din păcate, merg fără supravegherea maturilor”, a declarat Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă din cadrul IGSU.

Şi geamurile deschise reprezintă un mare pericol, în special pentru bebeluşi. Doar săptămâna trecută, doi copii, de 2 şi 4 ani, au căzut de la etaj în Capitală. Ambii au supravieţuit, dar starea lor de sănătate este gravă. Pentru a evita astfel de situaţii, specialiştii le recomandă părinţilor să folosească încuietori la uşi şi ferestre.

„De asemenea să vedem dacă copilul poate urca pe anumite suprafeţe, pe mobilier, pe scaune şi pot ajunge la acele geamuri care cu siguranţă pot fi un loc foarte periculos pentru ei”, a spus Liliana Puşcaşu.

Atunci când vine vorba despre siguranţa copilului în casă, în primul rând ar trebui să evaluaţi obiectele din fiecare încăpere. Atrageţi atenţi la colțurile ascuțite ale mobilierului. Folosiţi mecanisme de protecţie din silicon, iar sertarele și ușile dulapurilor blocați-le cu ajutorul unor dispozitive speciale.

De asemenea, asiguraţi-vă că cel mic nu are acces la sursele de electricitate sau de foc. Iar pentru a evita arsurile, aveţi grijă ca mânerele tigăilor şi cratiţelor să nu fie îndreptate spre marginea aragazului pentru ca cel mic să nu le poată ajunge. Şi ţineţi minte că: paza bună, trece primejdia rea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.