Acasă Economic Tranzacția săptămânii: Un acționar a ajuns să dețină 99,99% din capitalul Comerţbank

Tranzacția săptămânii: Un acționar a ajuns să dețină 99,99% din capitalul Comerţbank

0

Continuă procesul de consolidare a structurii de acționariat la Comerțbank, una dintre cele mai mici bănci din Republica Moldova și singura care are ca beneficiar final un cetățean al Rusiei. Potrivit unor surse, operațiunea ar fi o etapă din procesul de vânzare a băncii. 

Astfel, pe 9 iulie, în cadrul unei tranzacții sub formă de aport la capitalul social al companiei nerezidente, 55.311 de acțiuni ale Comerțbank în valoare de circa 27,65 milioane lei, ceea ce reprezintă 18,81% din capitalul social, deținute de Vitaly Razdobarin, au ajuns în proprietatea altui acționar. 

E vorba de ACF Corporate Finance Consulting AG din Austria. În consecință ACF Corporate Finance Consulting AG a ajuns să dețină 99,99% din capitalul Comerţbank. 

Potrivit administrației instituției financiare, Vitaly Razdobarin a transferat acțiunile sub formă de aport la capitalul social al de capital la ACF Corporate Finance Consulting AG. 

După această operațiune Vitaly Razdobarin mai deține direct doar 30 de acțiuni la Comerțbank, adică 0,01% din capital. Toate acţiunile au o valoare nominală de 500 lei. 

Anterior, în 2019, Razdobarin a preluat pachetele de acțiuni de la alți patru mici acționari, ajungând să dețină direct 18,81% din capitalul băncii.

Potrivit rapoartelor Comerțbank, Vitaly Razdobarin din Rusia împreună cu Miry Budagov din Israel sunt de fapt proprietarii ACF Corporate Finance Consulting AG din Viena, Austria. Altfel spus sunt beneficiarii Comerțbank.

Datele din registrul comerțului din Austria arată că Vitaly Razdobarin deține o cotă de 61,01%, iar Miry Budagov – de 38,99% din capitalul firmei austriece. 

La finele anului 2019, activele Comerțbank au atins cifra de 1,61 miliarde lei, în creștere cu 133,88 milioane lei față de începutul anului. Anul trecut Comerţbank a obţinut un profit de 20,28 milioane lei şi s-a clasat pe locul 10 din 11 pe piaţa bancară după nivelul profitului obţinut.

 mold-street.com

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.