Acasă Extern Traian Băsescu: Bătăușul de la Kremlin trebuie oprit

Traian Băsescu: Bătăușul de la Kremlin trebuie oprit

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică decizia liderilor europeni de a nu elimina Rusia din Sistemul SWIFT „care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă”. Băsescu afirmă că „bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit”.

”O ruşine fără margini! În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin”, a scris, vineri, pe Facebook, Traian Băsescu, adăugând că ”bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit”.

Fostul preşedinte acuză că ”imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor”.

”Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin. S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor”, a mai scris Băsescu, transmite SafeNews.md cu referire la protv.ro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.