Acasă Extern Tot mai multe orașe din România înregistrează focare de COVID

Tot mai multe orașe din România înregistrează focare de COVID

0

Apar tot mai multe puncte roșii pe harta spitalelor. Sunt unități în care au fost depistate focare de COVID. La Spitalul de Urgență Galați, cea mai mare unitate medicală din județ, 7 pacienți s-au infectat cu noul coronavirus. Iar în Olt, sunt trei focare în două unități medicale, dar și la o secție externă a Spitalului Județean. Au fost confirmate aproape 50 de cazuri de infectări, transmite SafeNews.md cu referire la tvr.ro.

Spitalul Județean din Galați. O unitate medicală imensă, care are peste 1.200 de paturi. Cei care sunt internați sunt internați aici sunt testați. Așa s-a întâmplat și în cazul celor șapte pacienți care după câteva zile în spital au avut simptome și au ieșit pozitiv la testul COVID. 

Se pare că focarul a plecat de la o femeie, care a ajuns la spital cu bronhopneumonie. Cel mai probabil, testul sau a ieșit fals negativ, iar după ce a fost internată, a transmis virusul și colegilor de salon.

În prezent, în secția COVID a spitalului sunt internate 56 de persoane. De la debutul pandemiei, spitalul din Galați s-a confruntat cu mai multe focare.

În primăvara acestui an, mai mulți medici, asistenți și pacienți s-au infectat cu Sars-CoV-2.

Tot un pacient se pare că este cauza apariției focarului și la Spitalul Județean din Slatina. Și aici, la internare, a avut un test rapid negativ. Acum, 25 de persoane din secția de Cardiologie sunt infectate: 18 pacienți, 6 asistente și o infirmieră.

Pacienții au fost transferați la Secția de Boli Infecțioase, iar angajatele infectate, pentru că au o stare de sănătate bună, se tratează acasă.

În spital, s-au luat o serie de măsuri: toate internările au fost sistate, iar pacienții negativi au fost externați sau transferați în alte secții.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.