Acasă Sport Top 10 țări cu cei mai mulți morți de COVID: Locul ocupat...

Top 10 țări cu cei mai mulți morți de COVID: Locul ocupat de R. Moldova

0

Opt din primele 10 state cu cei mai mulți morți din cauza COVID-19, raportat la populație, provin din Europa de Est. Republica Moldova se numără și ea printre cele mai afectate țări, fiind pe locul 6 în lume într-un clasament realizat de Statista. Cehia este în prezent țara din lume cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, raportat la populație, transmite SafeNews.md cu referire la Cotidianul.md.

Aproape 29 de mii de persoane au murit în această țară fiind infectate cu SARS-CoV-2, adică o medie de 2.698 morți la un milion de locuitori.

Primele 7 țări din clasamentul Statista provin din Europa de Est, iar Republica Moldova este clasată pe poziția a 6-a, cu o medie de 2.132 de morți la un milion de locuitori.

Este de precizat că Statista stabilește populația Republicii Moldova la 2,66 milioane de locuitori, raportându-se la ultimele date oferite de Biroul Național de Statistică. 

Experții estimează și ei populația reală a Republicii Moldova sub 3 milioane de locuitori.

Autoritățile de la Chișinău estimează populația Republicii Moldova la 3,5 milioane de locuitori, inclusiv în statisticile privind COVID-19. 

Raportându-ne la această populație, Moldova ar avea o medie de 1.608 decese la un milion de locuitori, ce ne-ar plasa pe locul 20 în lume.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.