Acasă Extern Toate bunurile lui Petro Poroșenko au fost puse sub sechestru

Toate bunurile lui Petro Poroșenko au fost puse sub sechestru

0

Tribunalul de la Kiev a confiscat toate bunurile fostului președinte ucrainean, Petro Poroșenko. Avocații săi intenționează să facă recurs la această decizie, relatează agenția TASS.

Judecătoria Pecersk din Kiev a pus sechestru pe proprietățile fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, aflat într-un dosar penal de înaltă trădare.

Despre aceasta a informat joi în mesajul partidului lui Poroșenko „Solidaritatea Europeană” de pe pagina de Facebook a organizației.

„Proprietățile lui Petro Poroșenko au fost confiscate”, se arată în mesaj.

Partidul a postat și un comentariu video al avocatului fostului președinte, Igor Golovan, în care susține că decizia a fost luată ilegal, dispusă de biroul președintelui și personal de șeful statului, Vladimir Zelenski.

Golovan a subliniat multe încălcări care au avut loc în timpul procesului.

Avocatul consideră că scopul principal al acestei decizii este împiedicarea lui Poroșenko să desfășoare activități politice. El a mai subliniat că decizia de arestare a imobilului va fi atacată cu recurs. Textul integral al hotărârii judecătorești va fi anunțat pe 14 ianuarie, a spus el.

Poroșenko se află în prezent în străinătate. Anterior, el a anunțat că intenționează să ajungă în Ucraina pe 17 ianuarie. Potrivit politicianului, acesta va participa la ședințele de judecată și se va întâlni și cu conducerea Procuraturii Generale.

Cazul împotriva lui Poroșenko

Fostul președinte este inculpat într-un dosar penal care vizează furnizarea de cărbune Donbas în perioada 2014-2015.

Dosarul a fost deschis sub articolele „Finanțarea terorismului”, „Înalta trădare” și „Crearea unei organizații teroriste” din Codul penal al Ucrainei.

Presa ucraineană a informat că biroul procurorului general al Ucrainei a pregătit o petiție către instanță, în care cere arestarea lui Poroșenko cu posibilitatea de a depune o cauțiune de 1 miliard de grivne (aproximativ 37 de milioane de dolari).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.