Acasă Social Toate bisericile din R. Moldova vor bate clopotele, zilnic, timp de 3...

Toate bisericile din R. Moldova vor bate clopotele, zilnic, timp de 3 minute. Anunțul Mitropoliei

0

Zilnic, în toate bisericile din R. Moldova, începând cu ora 12:00, vor bate clopotele timp de 3 minute. Anunțul a fost făcut de Mitropolia Moldovei, decizia fiind luată în contextul de prevenire a răspândirii epidemiei de Covid-19 și decretării stării de urgență.

Nota emisă de Mitropolia Moldovei:

„Trăim clipe deloc ușoare. Întreaga lume este alarmată de răspândirea virusului Covid-19. Și în țara noastră numărul celor contaminați este în continuă creștere.

Pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a rânduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de 3 minute.

În aceste momente, credincioșii sunt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Decizia de a trage clopotele și de a ne ruga împreună este luată în contextul epidemiei de Covid-19 și al decretării stării de urgență”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.