Acasă Social Tiraspolul critică OSCE-ul și Chișinăul: Activitate fățiș dezastruoasă

Tiraspolul critică OSCE-ul și Chișinăul: Activitate fățiș dezastruoasă

0

Departamentul de externe al nerecunoscutei RMN a lansat critici dure la adresa Chişinăului şi OSCE. Tiraspolul s-a arătat indignat de declaraţia privind reglementarea problemei transnistrene adoptată la şedinţa Consiliului Miniştrilor de Externe al OSCE, pe care Transnistria a considerat-o „conformistă la acţiunile distructive ale Moldovei”, transmite SafeNews.md cu referire la Infotag.

Autorii declaraţiei sunt revoltaţi că, „Consiliul Ministerial al OSCE nu numai că n-a condamnat acţiunile părţii moldoveneşti, dar a şi refuzat să recunoască existenţa unei întregi game de probleme, inclusiv instituirea de la 1 septembrie curent a interdicţiei asupra traversării frontierei cu Ucraina de către vehicule cu plăcuţe de înmatriculare ale Transnistriei”.

„Deja al doilea an consecutiv, actuala preşedinţie a OSCE desfăşoară o activitate făţiş dezastruoasă pe aspectul reglementării problemei moldo-transnistrene, de facto, fără a împiedica degradarea dialogului, privind printre degete la încălcarea flagrantă de către Republica Moldova a tuturor principiilor de negociere şi a drepturilor locuitorilor din Transnistria, nefiind cel puţin în stare să organizeze măcar o întâlnire în formatul „5+2″”, se arată în document.

Autorii declaraţiei îi invită pe participanţii la formatul „5+2”, inclusiv OSCE, „să revină la nivelul practic al muncii reale, reuşind cât mai curând restabilirea funcţionalităţii structurii de negociere”.

În opinia lor, „fără eforturi concrete şi consolidate ale mediatorilor internaţionali este imposibilă readucerea Moldovei la masa tratativelor”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.