Acasă Politic Țîcu: Regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup...

Țîcu: Regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul

0

Divergența de opinii între liderul PUN, Octavian Țîcu, și purtătorul de cuvânt al Partidului NOI, Cristian Rizea, a dus la un conflict verbal între cei doi candidați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Invitați la o emisiune de dezbateri electorale de la TV8, cei doi au exprimat opinii diferite cu privire la necesitatea Unirii R. Moldova cu România, transmite SafeNews.md cu referire la Zugo.

După un schimb de replici, Țîcu a declarat că formațiunea sa, în caz că ajunge la putere, va face ca Rizea să fie extrădat în România, acolo unde ex-deputatul român a fost condamnat la închisoare cu executare.

Ulterior, liderul PUN a afirmat că regretă că este „într-o epocă în care nu poate să-i rupă maxilarul” reprezentantului Partidului NOI.

Țîcu l-a întrebat pe Rizea dacă știe câți soldați români au murit în timpul primului Război Mondial. „Au murit mulți”, i-a răspuns acesta din urmă.

„332 de mii. Pentru un ideal în care trăiți și dumneavoastră. Știți câți români au murit în al doilea Război Mondial?”, a mai întrebat Țîcu.

Rizea a pus la îndoială faptul că populația României și a Republicii Moldova și-ar dori Unirea, faptul ce l-ar fi deranjat pe liderul PUN.

„Dumneavoastră veți aici și contestați idealul Unirii”, a afirmat Țîcu, spunând despre adversarul său că vorbește cu vocea Moscovei și că nu are memorie istorică.

În replică, Rizea a declarat că Unirea ar transforma Republica Moldova în sluga României, și că elitele politice de la București nu-și doresc reunirea.

„Eu cunosc situația de acolo, am trăit în România și știu ce-și doresc la ora actuală. Nu mă puteți acuza că nu o știu. Dumneavoastră poate sunteți de bună credință, dar situația e alta. Ei vor să acapareze R. Moldova și să ia mai multe subsidii de la UE, să-și extindă schemele și aici”, a spus ex-deputatul PSD din România.

„Ce pot să vă promit este că PUN vă va extrăda în România, ca să ajungeți acolo unde trebuie (n. r. – la închisoare)”, a mai spus Țîcu.

„Am unicul regret că suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul individului”, a încheiat liderul PUN.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.