Acasă Social Termoelectrica va extrage 5.000 de tone de mazut din rezervele statului

Termoelectrica va extrage 5.000 de tone de mazut din rezervele statului

0

Compania Termoelectrica va extrage 5.000 de tone de mazut din rezervele statului pentru a nu aduce daune bugetului de stat.

Conform Infotag, guvernul a adoptat o astfel de hotărâre miercuri.

În proiectul de hotărâre se menţionează că anterior, întreprinderii i s-au livrat combustibili din rezervele statului pentru stocare.

Dar din cauza faptului că din cele patru rezervoare funcţionale erau doar două, norma de stocare a fost depăşită cu aproape 10%. Acest lucru a pus în pericol funcţionarea normală a rezervoarelor. De asemenea, există riscul ca întreaga cantitate de mazut din rezervele statului să fie pierdută, ceea ce implică atât riscul poluării mediului înconjurător, cât şi pierderi financiare semnificative.

Prin urmare, în urma şedinţei guvernului din martie, s-a decis să se ardă aceste volume. Termoelectrica utilizează combustibilul pentru producerea de căldură şi energie electrică, iar Agenţia Naţională de Reglementare va lua în considerare aceste volume la ajustarea tarifelor pentru anul 2024.

Hotărârea guvernului va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Ulterior, în decurs de 12 luni, Termoelectrica va trebui să restituie în bugetul de stat 102,4 milioane de lei pentru mazutul consumat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.