Acasă Social Termoelectrica va arde mai multe tone de păcură. Motivul

Termoelectrica va arde mai multe tone de păcură. Motivul

0

S.A. Termoelectrica va arde 5.000 de tone de păcură, destinată rezervelor de stat. Acest lucru este cauzat de faptul că două dintre rezervoarele întreprinderii, unde ar trebuie să fie depozitată, nu sunt funcționale.

Cantitatea respectivă de păcură a fost depozitată în rezervoarele nr. 1 și 4, depășind cu 10% capacitatea acestora. În eventualitatea unei defecțiuni, există posibilitatea ca întreaga cantitate de păcură din rezerva de stat să fie pierdută.

Astfel, soluția propusă de Guvern este ca păcura să fie arsă. 

„S.A. „Termoelectrica” va utiliza păcura eliberată din rezervele de stat pentru producerea agentului termic și a energiei electrice, iar Agenția Națională de Reglementare în Energetică, la ajustarea/actualizarea tarifelor pentru anul 2024, va lua în calcul contravaloarea acesteia. (…) Urmare aprobării și intrării în vigoare a proiectului, S.A. „Termoelectrica”, în termen de 12 luni, urmează să vireze în bugetul de stat contravaloarea păcurii eliberate din rezervele de stat, în mărime de 102 453,64 mii lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul va fi examinat și supus votului miercuri, 24 aprilie, când va avea loc ședința Cabinetului de miniștri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.