Acasă Extern Țările scandinave semnează un acord de cooperare militară de teama Rusiei

Țările scandinave semnează un acord de cooperare militară de teama Rusiei

0

Cele trei țări scandinave vor să se unească în scopul îmbunătăţirii situaţiei de securitate din zona Mării Baltice, anunță postul suedez TV4, citat de agenţia Reuters. Dintre cele națiuni, Suedia nu este membră NATO, dar are strânse relaţii cu Alianţa Nord-Atlantică și acum îşi reconstruieşte armata după decenii în care a neglijat acest aspect, pe fondul tensiunilor cu Rusia din ce în ce mai mari în regiunea Mării Baltice, transmite SafeNews.md cu referire la rfi.ro.

„În cazul unei siuaţii de criză, vom fi în mod considerabil mult mai bine pregătiţi dacă va exista o planificare coordonată în această regiune. La nivel practic, vom fi capabili să reacţionăm mult mai rapid”, a declarat Carl Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării.

„Ştim că Rusia este dispusă să utilizeze forţa militară pentru a-şi îndeplini obiectivele politice. Noi intensificăm cooperarea cu alte ţări din regiune tocmai pentru a avea mai multe capacităţi de contracarare a crizelor şi a acţiunilor de perturbare”, a argumentat Hultqvist, după discuții la nivel înalt cu omologii săi norbegieni și danezi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.