Acasă Social Tarifele de roaming dintre Moldova şi România s-ar putea micșora

Tarifele de roaming dintre Moldova şi România s-ar putea micșora

0

Tarifele de roaming şi cele pentru apelurile telefonice dintre Republica Moldova şi România s-ar putea micșora. Un acord în acest sens va fi semnat vineri, la Chișinău, în cadrul unei şedinţe comune a celor două guverne. Negocierile vor începe însă în cel mult trei luni, când vor fi stabilite noile tarife.

România reprezintă principala țară în care utilizatorii moldoveni consumă servicii de roaming, dublu în comparație cu Ucraina, potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din ţara noastră.

Cele mai recente date, de până la pandemie, arată că traficul de servicii roaming al utilizatorilor din Republica Moldova în România constituie între o pătrime și o treime din tot traficul de roaming generat de utilizatorii mobili din țara noastră.

În rețelele din România, utilizatorii moldoveni folosesc aproximativ jumătate din toate serviciile de roaming consumate în cadrul călătoriilor în Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.