Acasă Extern Țara în care oameni au ieșit în stradă pentru a cere o...

Țara în care oameni au ieșit în stradă pentru a cere o lovitură de stat

0

Adversarii tranziției la democrație din Sudan au ieșit în stradă, în capitala Khartoum, sâmbătă, pentru a cere armatei să preia controlul țării printr-o lovitură de stat, relatează BBC.

Mai multe mii de protestatari s-au adunat în fața palatului prezidențial, în situația în care criza politică din această țară se adâncește, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

De la răsturnarea de la putere a lui Omar al-Bashir în 2019, țara este condusă dual de grupuri militare și civile. Recent, tensiunile au crescut puternic după ce o presupusă încercare de lovitură de stat atribuită susținătorilor lui Bashir a fost dejucată de autorități.

De atunci, liderii militari cer reformarea coaliției Forțele Libertății și Schimbării care a condus protesele anti-Bashir și care a format o parte esențială a guvernului de tranziție. Armata a cerut inclusiv înlocuirea actualului cabinet.

Liderii civili ai țări spun, însă, că este vorba de o nouă încercare a armatei de a prelua puterea.

Sâmbătă, protestatarii anti-guvernamentali au scandat „Jos cu guvernul foametei” și au cerut generalului Abdel Fattah al-Burhan, șeful forțelor armate să lanseze o lovitură de stat și să preia conducerea țării.

„Avem nevoie de un guvern militar. Actualul guvern a eșuat în a stabili dreptate și egalitate”, a declarat unul dintre protestatari pentru AFP.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.