Acasă Social Tănase: Într-un mandat de 4 ani nu pot fi rezolvate toate problemele

Tănase: Într-un mandat de 4 ani nu pot fi rezolvate toate problemele

0

Ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, este convins că ”Maia Sandu nu-și va dezamăgi electoratul dacă nu va realiza toate promisiunile sale. Potrivit lui Tănase, noul președinte ales ”va rămâne a fi o voce morală și dacă va fi mereu prezentă cu mesaje politie puternice care să rezoneze cu necesitățile societății”, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

”Este adevărat că așteptările de la dna Sandu sunt foarte ridicate, dar asta nu trebuie să descurajeze pe cineva. Așteptările se pot transforma dezamăgiri, dar se pot transforma și în încredere, dacă persoana vizată este este onestă și de bună credință.

Republica Moldova are nevoie de un plan de țară, pentru 10 ani, un plan de reforme, inclusiv pe justiție și anticorupție. Să nu ne facem iluzii, astfel de reforme, nu au cum să fie realizate peste noapte și nici într-un an de zile.

Societatea noastră trebuie să se maturizeze și să înțeleagă că într-un mandat de 4 ani nu pot fi rezolvate toate problemele acumulate timp de câteva decenii. Astfel, ar fi total greșit dacă am pune presiuni irealiste și inutile pe dna Sandu. Asta nu va avea un alt efect de cât să o determine să recurgă la populism și la acțiuni superficiale.

De fapt, cred că este cazul unei răspunderi partajate: pe de o parte, este răspunderea președintelui de a-și pune în aplicare angajamentele sale politice, de cealaltă parte, societatea trebuie să accepte că anumite reforme, pentru a fi durabile necesită timp. Dacă oamenii se așteaptă ce de la 1 ianuarie președinte că le va mări salariile sau pensiile, acest lucru nu se va întâmpla. Nici justiția nu va arăta într-un an-doi ca in Lituania sau Estonia. Trebuie să acceptăm că veniturile vor crește durabil doar atunci când va crește economia, iar justiția va face dreptate doar după o serie de reforme destul de complicate care vor dura ani de zile. Astfel, suntem cu toții puși în fața unui test de maturitate, iar punând presiuni iraționale, doar vom deter”, susține Tănase.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.