Acasă Extern Sute de ruși care au protestat vineri față de invazia din Ucraina...

Sute de ruși care au protestat vineri față de invazia din Ucraina au fost arestați

0

Poliţia rusă a arestat cel puţin 560 de oameni în timpul protestelor anti-război care au avut loc vineri în 26 de oraşe din Federaţia Rusă, arată sâmbătă cifre actualizate ale ONG-ului specializat OVD-Info, informează dpa.

Avocaţi ai organizaţiei vor oferi asistenţă legală unora dintre cei arestaţi, a adăugat ONG-ul. În multe dintre cazuri, cei arestaţi au fost amendaţi sau plasaţi în detenţie, conform Agerpres.

Îngroziţi de faptul că ţara lor a atacat Ucraina, mii de persoane au ieşit în stradă în Rusia pentru a protesta. Joi, în prima zi de lupte în Ucraina, în Rusia au fost arestaţi peste 1.700 de protestatari.

Deşi amploarea manifestaţiilor a rămas mult inferioară precedentelor mişcări de protest din Rusia, simplul fapt că acestea au avut loc este notabil, în condiţiile în care societatea civilă rusă a fost puternic afectată de represiune în ultimii ani.

De asemenea, mii de oameni au ieșit în stradă la Tbilisi și au cerut încetarea războiului.

Manifestații au avut loc joi în mai multe orașe din Europa și din lume.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.