Acasă Social Sute de poliţişti din Republica Moldova au donat sânge şi plasmă

Sute de poliţişti din Republica Moldova au donat sânge şi plasmă

0

Sute de poliţişti din R. Moldova au donat sânge şi plasmă astăzi, în cadrul campaniei naţionale de donare voluntară a sângelui cu genericul „Donează sânge, susţine ritmul vieţii pe pământ”. Campania este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual, la 14 iunie.

„Este un gest mic cu o semnificaţie mare pentru susţinerea societăţii, dar şi o motivaţie pentru conaţionali de a participa la donarea voluntară de sânge. Cunoscând cât de mare este nevoia de sânge în spitalele din întreaga ţară am hotărât să ne alăturăm acestei acţiuni, lansată de Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui. Şi, ce poate fi mai uman şi mai generos decât acţiunea în urma căreia o parte din sângele unui om să contribuie la salvarea vieţii unui semen despre care în cele mai multe situaţii nu îl cunoaştem. Mă bucur de o prezenţă destul de substanţială a colegilor mei, donatori fideli, care au dovedit, ca de fiecare dată, că sunt receptivi şi solidari faţă de cei care transfuzia sanguină este esenţială”, a ţinut să menţioneze şeful IGP, Sergiu Paiu.

Angajaţii Poliţiei Naţionale au reuşit, timp de o lună, să doneze peste o tonă sânge în cadrul campaniei „Când inima cere, donăm o tonă de putere”, lansată în luna septembrie anul 2020.

„O altfel de misiune – am donat sânge pentru cei care astăzi sunt în suferinţă. Este un gest omenesc şi voluntar, dincolo de natura serviciului prin care venim zilnic în sprijinul cetăţenilor. Este vorba de puterea exemplului”, au spus la unison poliţiştii-donatori fideli.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.