Acasă Extern Sute de persoane au protestat în Iran față de refuzul guvernului de...

Sute de persoane au protestat în Iran față de refuzul guvernului de a le mări salariile

0

Funcţionarii publici din unul dintre cele mai puternice sectoare ale Iranului, cel judiciar, au organizat o demonstrație – rară – împotriva refuzului guvernului de a le mări salariile, relatează Mediafax.

„Shargh”, un ziar care reprezintă punctul de vedere reformist, a publicat duminică o înregistrare video cu un protest la care participau sute persoane în faţa Parlamentului din Teheran. „Dacă problema noastră nu este rezolvată, vom închide sistemul de justiţie!”, au amenințat participanții.

Un alt ziar reformist, „Arman Melli”, a relatat, la rândul său, că „unii membri ai personalului judiciar au organizat mitinguri ieri (sâmbătă  – n.r.) în majoritatea oraşelor din ţară pentru a protesta față de respingerii planului Parlamentului de a le mări salariile”.

Demonstranții au afișat pancarte pe care scria că „lucrătorii din domeniul justiției sunt incapabili să se întrețină singuri” și denunțau „ipocrizia guvernului și a parlamentului”.

Protestele de acest tip sunt foarte rare în republica islamică, unde legile sunt foarte stricte.

Un oficial al Parlamentului i-a înfuriat pe angajații din sistemul judiciar cu remarcile făcute miercuri, când majorarea salariilor a fost respinsă. „Suntem îngrijorați de cererea de majorare a salariilor din sistemul judiciar, deoarece acest lucru ar duce la același lucru la alte agenții”, a declarat el, potrivit Vocea Americii.

Preşedintele ultraconservator Ebrahim Raisi, care a preluat funcţia în august, propusese o majorare a salariilor când era şef al sistemului judiciar, dar noul guvern pe care îl conduce s-a răzgândit.

Afectat de sancţiunile economice severe impuse începând din 2018 de Statele Unite, Iranul a înregistrat o rata a inflaţiei aproape de 60 la sută.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.