Acasă Justiţie SURSE: Contrabandă cu țigări „ignorată” de PCCOCS? Unul dintre cei implicați, ex-angajat...

SURSE: Contrabandă cu țigări „ignorată” de PCCOCS? Unul dintre cei implicați, ex-angajat PF, anterior reținut în dosarul „200 kg de hașiș”

0

PCCOCS anunța ieri, într-un comunicat de presă, despre cum a „deconspirat” o tentativă de contrabandă cu țigări de marca Ashima în sudul R.Moldova. În același timp, pare straniu faptul că PCCOCS a închis ochii în cazul altui miocrobuz burdușit cu țigări de aceeași marcă, care a fost reținut în data de 12 iulie, în raionul Sîngerei, la volanul căruia s-ar fi aflat un fost polițist de frontieră, anterior implicat într-un dosar cu trafic de droguri în proporții deosebit de mari, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Sursele Deschide.MD din Nordul R.Moldova ne-au comunicat că, în seara de 12 iulie, a doua zi după alegerile parlamentare, un echipaj al INSP a tras pe dreapta un microbuz de marca Mercedes, la volanul căruia se afla I.T. un fost polițist de frontieră, în vârstă de 33 de ani, care ar fi vizat într-un dosar penal pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Este vorba despre o cantitate de aproximativ 200 kg de hașiș ce ar aparține grupării Borman, dosarul fiind pe masa judecătorilor.

Aceleași surse susțin că în microbuzul de marca Mercedes, tras pe dreapta de echipajul INSP 9889 și Direcția Nord a INI, pe drumul care face legătura dintre satele Flămînzeni și Sângerei, oamenii legii au depistat 130 de cutii a câte 50 de pachete de țigări Ashima fără acte de proviniență.

În circumstanțe necunoscute, fostul polițist de frontieră și pasagerul, un tânăr de 28 de ani, nu au fost reținuți nici măcar pentru 72 de ore. Mai mult, aceleași surse, susțin că organelor de drept de la Chișinău, colegii lor din Nord, le-ar fi transmis că ar fi vorba doar despre 70 de cutii, în valoare de aproximativ 700 000 de lei, ci nu 130 așa cum se stabilise inițial.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz, de la Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt la PCCOCS, însă acesta a comunicat că nu cunoaște nimic și că urmează să se documenteze, însă ulterior nu a mai răspuns la apelurile telefonice.

De altă parte, Oleg Baciu, adjunct al procurorului-șef al PCCOCS, Oficiul Nord, când a fost întrebat despre cazul reținerii microbuzului plin cu țigări de la Sîngerei, a menționat că:

„Nu cunosc nimic, toate materialele se află la INI și nu au ajuns încă la noi”, a precizat Baciu, după care a întrerupt brusc discuția.

Sursele noastre au ținut să adauge și faptul că, în urma intervenției unor factori de decizie de la Chișinău, cei doi s-ar fi ales cu amenzi contravenționale și nu a fost pornit dosar pentru contrabandă, dat fiind faptul că nu s-ar fi aflat în zona de frontieră.Amintim că ieri, PCCOCS, anunța într-un comunicat de presă, despre cum au deconspirat, în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, în una din localitățile din raionul Cahul, activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigarete și au reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz, și care urmau să fie transportate prin contrabandă în România. Toto în același comunicat, PCCOCS preciza că: „Conform informațiilor operative, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.